home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   dokumenta   kontakt
             
 
 
 
 
   

  Izložba

 

Internacionalna zbirka MNMU

12.5–8.6.2016.
Muzej Ras, Novi Pazar

 

Organizovana je u okviru manifestacije

Muzeji Srbije, deset dana od 10 do 10

 

 

 

 
             
 

Izložba slika i skulptura iz zbirke MNMU - Internacionalna zbirka MNMU organizovana je u saradnji sa Muzejom Ras iz Novog Pazara u okviru programa manifestacije Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10, koja je završena obeležavanjem Evropske noći muzeja.

Tema ovogodišnje manifestacije bila je Moj muzej, moj grad, sa ciljem da poveže lokalnu zajednicu i muzej kao mesto zajedničkog doživljaja baštine.

Ovim povodom novopazarskoj publici po prvi put su predstavljena neka od reprezentativnih dela naivne i marginalne umetnosti iz bogate internacionalne zbirke MNMU. Prenoseći deo specifične kulture i osobene umetničke arome različitih podneblja ova dela sinergijskim odnosima autentičnih kreativnih energija pokazuju da je iskren likovni doživljaj univerzalan, prostorno i vremenski neograničen.

Izložbu je otvorila Ivana Jovanović, MNMU, a na otvaranju je govorila i Svetlana Čeković, muzejski savetnik, Muzej Ras, Novi Pazar. Štampan je prateći propagandni materijal, plakat, kao i katalog izložbe sa tekstom autora izložbe.

 

Autor izložbe: Ivana Jovanović, viši kustos MNMU

 

   

 

 
         
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt