home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   bijenala   kolonije   vesti   javne nabavke   kontakt    

 

<<< ]

             
 
 
 
 
       

IZLOŽBA RADOVA SA 17. LIKOVNE KOLONIJE NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI

     
             
 

Joškin Šiljan, Brate luk a kau on d mun

 

 

  U petak, 17. oktobra 2014. godine, sa početkom u 19 sati, u Muzeju naivne i marginalne umetnosti u Jagodini otvorena je izložba
17. Likovne kolonije naivne i marginalne umetnosti, održane letos na Zlatiboru.

 

Muzej naivne i marginalne umetnosti ovogodišnjom Sedamnaestom likovnom kolonijom obeležava značajan jubilej - tri decenije kontinuiranog organizovanog okupljanja najznačajnijih predstavnika autentičnih pojava neakademske likovne scene.

 

Na izložbi 17. Likovne kolonije prikazano je više od šezdeset radova dvadeset i dva učesnika, među kojima su dela umetnika iz Srbije i nekoliko inostranih zemalja – Bugarske, Nemačke, Rusije, Brazila i Japana. Pored likovnog sadržaja, izložbu će pratiti projekcija dokumentarnog filma 17. Likovne kolonije, kao i prezentacija ovogodišnjeg kataloškog izdanja.

 

Među brojnim najavljenim gostima, otvaranju izložbe će, izuzev ovogodišnjih domaćih učesnika Kolonije, prisustvovali su i umetnici iz Bugarske, Nemačke i Brazila, kao i predstavnici ambasada ovih zemalja.

 

 

Sa otvaranja izložbe

 
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt