home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   dokumenta   kontakt
             
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Izložba

 

Oto Bihalji-Merin
i graditelji moderne misli

19.10-6.11.2018.

Kuća legata, Kneza Mihaila 46, Beograd

 

 

Muzej naivne i marginalne umetnosti u Kući legata je od 19. oktobra do 6. novembra 2018. godine priredio tematsku izložbu pod nazivom Oto Bihalji-Merin i graditelji moderne misli. Na izložbi je, uz reprezentativna dela savremenih i naivnih umetnika: M.Čelebonovića, L.Vozarevića, M.Protića, E.Murtića, D.Džamonje, K.Hegedušića, M.Popovića, L.Vujaklije, M.Srbonovića, S.Sekulića, I.Bosilj Bašičevića, V.Naumovskog,M.Rašića, I.Generalića, I.Lackovića, I.Rabuzina, B.Živkovića, M.Stanisavljevića i drugih bilo izloženo i obilje izdatih knjiga Bihaljijevih, autentičnih rukopisa, fotografija, ličnih predmeta, koji oslikavaju njegov život i delo: književnika, likovnog kritičara, revolucionara i publiciste.
Tokom trajanja vrlo posećene izložbe, posetioci su imali prilike da pogledaju i zanimljivi intervju Bore Krivokapića i Bihaljija iz 1981.godine u produkciji RTS-a.

Uvodnu reč na otvaranju, imao je direktor Kuće legata, Filip Brusić Renaud, a o samoj izložbi govorila je autorka izložbe i monografije, Nina Krstić. Uz mnogobrojne posetioce, izložbi je u ime pokrovitelja, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, prisustvovala i Danijela Vanušić, pomoćnica ministra u sektoru zaštite kulturnog nasleđa.

 

 

 
 
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt