home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   dokumenta   kontakt
             
 
 
 
 
  Kuća legata u kojoj se održava izložba Sava Sekulić Samouk

Kuća legata u kojoj se održava izložba

 

 

Sava Sekulić Samouk,  Sa otvaranja izložbe

Sa otvaranja izložbe

 

 

Sa promocije knjige Sava Sekulić Samouk

Sa promocije knjige "Sava Sekulić Samouk", Salon Oto Bihalji-Merin

  Izložba

Izložba "Sava Sekulić Samouk"

Kuća legata
Kneza Mihaila 46, Beograd

20.10–12.11.2016.

Otvaranje izložbe: 20.10.2016. u 19 sati.

 

Izložba: Sava Sekulić Samouk

Projekat je urađen u saradnji sa monogobrojnim inostranim partnerima.
Na izložbi je najveći broj slika iz riznice MNMU ali ima i slika iz Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti, iz mnogobrojnih privatnih kolekcija takođe. Gost na otvaranju je i Mira Francetić Malčić, direktorica HMNU.

 

Izložbu će otvoriti Asja Drača, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju u Ministarstvu kulture i informisanja RS.

 

Autor izložbe i monografije: Nina Krstić.

 

20.10. u 19 časova u Kući legata otvorena je retrospektivna izložba slika SAVA SEKULIĆ SAMOUK, u organizaciji MNMU, autora N. Krstić. Na otvaranju su govorili: Filip Brusić - Renaud, direktor Kuće legata; Asja Drača, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju u ministarstvu kulture i informisanja RS i Nina Krstić, direktor Muzeja naivne i marginalne umetnosti, autor izložbe i četvorojezične monografije, koja je dan ranije, 19. oktobra promovisana u Salonu Oto Bihalji-Merin.

 

Izložbu prati i projekcija dokumentarnog filma o Savi Sekuliću, autora Slobodana D. Pešića. Na izložbi, koja može da se pogleda svakog dana osim ponedeljkom od 12 do 20 časova do 12. novembra su dela iz zbirke MNMU, iz zbirke Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti kao i iz privatnih kolekcija.

 

 

 

 

 

Sa otvaranja izložbe

 
             
         
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt