home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   dokumenta   kontakt
             
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
     

 

 
 

Srboljub Kojadinović - Putovanje u budućnost okeanima prošlosti

  Izložba

 

Srboljub Kojadinović:
Putovanje u budućnost
okeanima prošlosti

MNMU, 18.5 - 15.8.2019.

Otvaranje: subota, 18. maj 2019, u 20 časova


U okiru manifestacije Muzeji za 10 Muzej naivne i marginalne umetnosti u subotu, 18. maja priređuje izložbu slika Srboljuba Kojadinovića, samoukog slikara, moreplovca, građevinskog inženjera i putopisca.
Posetioci će imati priliku da pogledaju devetnaest monumentalnih ostvarenjima, rađenim akrilikom ili kombinovanom tehnikom, koje je umetnik stvarao u periodu od 2004 do 2018. godine. Izložena dela su iz zbirke MNMU, kao i iz privatne kolekcije porodice Kojadinović. Pored toga biće izloženi i umetnikovi lični predmeti, koje je sakupljao tokom plovidbe na jedrenjaku Kli-Kli.
Autorka izložbe i teksta u katalogu u izdanju MNMU je Jelena Jovanović, istoričarka umetnosti. Izložba će trajati do 15. avgusta 2019. godine, a tokom trajanja, posetioci će imati priliku da pogledaju i kratkometražni film o jedrenjaku Kli-kli i jedinstvenom iskustvu porodice Kojadinović pod nazivom Put oko svijeta, koji je umetnik snimio u saradnji sa RTCG (2007).

      
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt