home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   dokumenta   kontakt
             
 
 
 
 
 
 

Muzej naivne i marginalne umetnosti (MNMU)

Boška Đuričića 10, 35000 Jagodina, Srbija

Telefon: (+381 35) 8223 419; 244 317
info@mnmu.rs, info@naiveart.rs

  

 

VESTI I DOGAĐAJI

 

Uređivački maraton Vikimedije Srbija i MNMU

Klasici naivne i marginalne
umetnosti Srbije

3.4.2015, 10-17 časova
Salon Oto Bihalji-Merina, Beograd

 


 

 
             
 

Salon Oto Bihalji-Merin u Beogradu

 
  Uređivački maraton "Klasici naivne i marginalne umetnosti Srbije" su jedan od oblika saradnje u okviru GLAM projekta, koji su ovog puta organizovali Vikimedija Srbije i MNMU. Reč je o tematskom okupljanju, i prilici da zainteresovani prođu obuku uređivanja Vikipedije i da pisanjem članaka daju svoj doprinos.

 

Ovog puta tema maratona su klasici naivne i marginalne umetnosti Srbije. Uređivački maraton održan je u petak, 3. aprila, od 10 do 17 časova, u Salonu Oto Bihalji-Merin (Nemanjina 3, Beograd), a rezultat je saradnje Vikimedije Srbije i Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini.

 

Za ovu priliku Muzej oslobodio je 60 fotografija dela naivne i marginalne umetnosti. Cilj GLAM projekta je razvijanje dvosmerne saradnje u kreiranju i unapređenju dostupnosti riznice kulturnog i istorijskog nasleđa naše zemlje na internetu.

 

I na sajtu Vikipedije Srbija možete pogledati stranicu posvećenu ovom događaju.

 

 

 
 

Salon Oto Bihalji-Merin u Beogradu

Salon Oto Bihalji-Merin – Osnovan 2013. godine u Beogradu kao mali institut za proučavanje, dokumentacioni centar i mesto susreta umetnika, kolekcionara, kolega iz drugih srodnih ustanova iz zemlje i inostranstva. Mirjana Bihalji, kćer Oto Bihalji-Merina i Gerhard Šoenberner njen suprug donirali su Muzeju naivne i marginalne umetnosti salon u kome je Oto proveo poslednje decenije svog života, kako bi misija, kojom je ovaj književnik, publicista, esejista bio vođen, pored ostalih svojih naprednih ideja bila nastavljena.

 

 
         
 
               
               
 
 
 
  MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI - MNMU   home   o muzeju   umetnici   izložbe   izdanja   trijenala   kolonije   vesti i događaji   javne nabavke   kontakt